نذیره رحمان معین امور توانمندی اقتصادی وزارت امور زنان با محترم محمد اشرف حیدری سفیر و رییس دوره ای سازمان همکاری های محیط زیستی جنوب آسیا ، در 19 مه 2021 ، دیدار و گفتگو نمود.

معین امور توانمندی اقتصادی با میزبانی سفیر و رییس دوره ای سازمان همکاری های محیط زیستی جنوب آسیا و یک گروپی از زنان افغان از بخش های خدمات عامه ؛ سکتور خصوصی و موسسات که روی مسائل محیط زیستی کار می کنند تا در تغییرات آب و هوایی و اقلیم افغانستان سازگار باشد.
اشتراک کننده گان از بانوی نخست افغانستان رولا غنی سپاسگزاری نمودند که جلسه امروز که زمینه ساز بحث درباره تأثیرات تغییر اقلیم بالای زنان به عنوان یکی از آسیب پذیرترین گروپ ها در افغانستان تسهیل کرد. " همچنان از خانم نذیره رحمان معین امور توانمندی اقتصادی زنان جهت حمایت از کارهای مقطعی وزارت امور زنان، جریان اصلی حفاظت از محیط زیست سالم و تغییر اقلیم در سیاست ها و برنامه های وزارت امور زنان سپاسپگذاری گردند.
آقای سفیر و رییس دوره ای سازمان همکاری های محیط زیستی جنوب آسیا اظهار نمودند "زنان در سراسر جهان ، به ویژه در جنوب آسیا ، نه تنها بیشترین تأثیر را زنان از ناحیه تأثیرات تغییرات اقلیم روبرو و مواجع هستند، بلکه می توانند کمک های اساسی به برنامه جهانی تغییر اقلیم (آب و هوا) کنند. به عنوان مادران ، زنان می توانند به شکل گیری نگرش کل خانواده نسبت به پلاستیک های یکبار مصرف کمک کنند، به عنوان مثال ، چیزیکه باعث آلودگی زمین، هوا و آب می شود و این امر بر سلامتی عمومی مردم تأثیر می گذارد. "
از این رو، اقای حیدری وزارتخانه های معارف، امور زنان و صحت عامه را به همکاری با آژانس ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان (NEPA) برای آموزش کودکان افغان، از جمله دختران، از همان اوایل عادت ها و نگرش هایی که حفاظت از محیط زیست را تضمین می کند ، تشویق کنند.
آقای حیدری به عنوان رییس دوره ای سازمان همکاری های محیط زیستی جنوب آسیا در مورد هدف از سفر خود به افغانستان بحث و گفتگو و ماموریت برنامه محیط زیست همکاری جنوب آسیا (برنامه تعاونی محیط زیست جنوب آسیا) و بسیاری از برنامه ها و پروژه ها آن را برجسته ساخت .
نامبرده خاطرنشان کرد: آلاینده های هوا، پلاستیک در دریا ها در سراسر آسیای جنوبی ، از جمله افغانستان ، یک چالش بزرگ محیط زیستی به شمار می رود، که باید نقاط ملی کانون برنامه تعاونی محیط زیست جنوب آسیا (NFPs) با حمایت برنامه تعاونی محیط زیست جنوب آسیاو سایر نهادهای چند جانبه آن را برطرف کنند. در این راستا، وی در مورد پروژه رودخانه ها و دریا های پلاستیکی برای آسیای جنوبی (PLEASE) ، با بودجه بانک جهانی وfor Oceans Parley برای اقیانوس ها ، که برنامه تعاونی محیط زیست جنوب آسیا اجرا می کند بحث کرد.
همچنان اقای سفیر و رییس دوره ای سازمان همکاری های محیط زیستی جنوب آسیا سه فعالیت عمده پروژه PLEASE را تشریح کرد و شرکت کنندگان جلسه را تشویق کرد تا از کمک های حمایتی منطقه ای پروژه و پشتیبانی ظرفیت سازی بهره مند شوند. ودر ضمن از آنها دعوت کرد برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فعالیت ها و دستاوردهای سازمان بین دولتی از زمان تأسیس آن در سال 1981 به ویب سایت برنامه تعاونی محیط زیست جنوب آسیا مراجعه کنند. علاوه بر این ، رییس عمومی اقای حیدری یادداشت های مفصلی را یادداشت کرد، زیرا شرکت کنندگان در مورد دیدگاه ها ، نگرانی ها و ابتکارات خود در مورد تغییر آب و هوا بحث کردند و تأثیرات آن بالای گروپ های آسیب پذیر افغانستان ، به ویژه زنان.
اشتراک کننده گان جلسه خاطرنشان كردند كه فقدان صلح و ثبات باعث انحراف منابع و توجه از پرداختن به اثرات سو تغییر اقلیم شده است ، كه بیشتر ین تاثیر گذاری بالای زنان در افغانستان بوده آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. از این رو ، آنها از اقای سفیر و رییس دوره ای سازمان همکاری های محیط زیستی جنوب آسیا و برنامه تعاونی محیط زیست جنوب آسیا به عنوان تلاشی برای شنیدن مستقیم سخنان رهبران زن در مورد محیط زیست و تغییرات آب و هوایی استقبال کردند و از رویکرد حساس جنسیتی برنامه تعاونی محیط زیست جنوب آسیا در اجرای همه برنامه های خود ، از جمله پروژه PLEASE قدردانی کردند.